Header med illustrasjon av to personer.

Immaturus

Skrivegruppa

Immaturus sin skrivegruppe er et rom for deg som skriver, har lyst til å skrive eller skulle ønske du skrev og som ser etter et sted å dele alle de rare tankene du brenner inne med. Hos oss finner du en etablert gruppe med skriveglade sjeler som elsker å dykke ned i tekster og bade i bokstaver.

Enten du skriver lyrikk, dramatikk, chick flick romantikk eller spydige stikk til folk som ikke forstår hvor fantastisk du er, vil du møte likemenn som gleder seg til neste gang akkurat du har noe å fortelle oss.

Vi møtes en gang i uken til et to-timers møte på kvarteret hvor alle som møter opp får muligheten til å dele noe de har skrevet og få tilbakemelding fra gruppen. Hvis du ikke har skrevet noe og bare ønsker å høre på en gang eller to er det også lov. Vi prøver å skape en trygg og produktiv atmosfære hvor rosen sitter løst samtidig som det er rom for kritikk av det konstruktive slaget.

I tillegg til de ukentlige møtene arrangerer skrivegruppen en Poesiaften en gang i måneden hvor både gruppens medlemmer og andre får muligheten til å dele tekstene sine for et entusiastisk hjemmepublikum.

Gruppeleder:

Stian Haugen

Tid: Mandager kl. 17:00

Sted: Speilsalen

Musikkteater

Har du sett Pitch Perfect? Eller Hairspray? Book of Mormon? Det å plutselig bryte ut i sang er kanskje ikke det mest naturlige i det virkelige liv, men på scenen er alt lov!

Hvis du som oss har et ønske om å drive med ensemble- og solosang ved siden av studiet, så bli med i Studentteateret Immaturus sin musikkteatergruppe! Tidligere har musikkteatergruppen opptrådt på Åpen Scene på Det Akademiske Kvarter, med sanger som «Mama, I’m a big girl now», «When we were young», «Seasons of Love», «Do you hear the people sing?» og mye, mye mer!

Dette semesteret skal vi for første gang sette opp en egen forestilling, og vi søker i den forbindelse både jenter og gutter som ønsker å ta del i vår oppsetning.

Gruppeledere:

Camilla Johannessen

Hildegunn Dahl Kalstad

Tid: Torsdager kl. 17:00

Sted: Storelogen

Dungeons and Dragons

Dungeons and Dragons er navnet på verdens mest populære rollespill. Immaturus har nå hatt fire semestere, og har vokst voldsomt med tiden. Å spille et rollespill krever flere evner som overlapper med teaterkunsten: Kreativitet, karakterbygging, improvisasjon, arbeid med metainformasjon og ikke minst evnen til å fortelle en historie.

Nytt for året er at vi kommer til å ha flere grupper som igjen betyr større kapasitet, samtidig som vi skal leke med andre systemer enn D&D. Om du ønsker å drømme deg bort i en fantasiverden ikke ulik Ringenes Herre eller Eragon, er den klassiske Dungeons and Dragons-stilen noe for deg. Hvis ikke, skal vi som nevnt utforske andre verdener og muligheter for å lage karakterer av ulik art i ulik tid og sted.

Det er ingen terskel for å spille Dungeons and Dragons - er du nysgjerrig, kom innom, og vi guider deg gjerne gjennom prosessen eller lar deg observere hva det er vi driver på med. Rollespill kan være mye, men først og fremst er det gøy!

Gruppeledere:

Jon Andreas Edland

Arne Campbell

Tid: Mandager kl. 19:00

Sted: Maos Lille Røde og Støy

Bergen Impro Battle

Bergen Improbattle er et improvisert show. Her kan alt skje! Annenhver onsdag leder to lagledere hvert sitt lag med improvisatører gjennom en hel kveld med leker og utfordringer. Lagene konkurrerer om å lage den beste scenen ut i fra et gitt tema. Ofte er det publikum som kommer med forslag til sted og tema. Og det er nettopp publikum som avgjør hvilken scene de liker best.

Det laget som har flest poeng ved kveldens slutt, vinner. Dette er en vennskapelig duell og konkurranseelementet er kun en illusjon som vi skaper for at publikum skal tro vi konkurrerer. Egentlig står samarbeid i fokus og improvisatørene hopper inn i det andre laget sine scener, dersom det behøves. Her hjelper vi hverandre.

Hvem er på scenen? Du! I Improbattle braker erfarne og ferske improvisatører sammen til en vennskapelig duell. Klokken 18 er det workshop i improvisasjon for alle som vil. Klokken 20 åpnes dørene for publikum. Vi håper alle har lyst å prøve seg på scenen en gang i løpet av semesteret, men dersom det ikke frister, er du hjertelig velkommen til å se showet. Gratis, selvfølgelig. Eller hjelpe til med billettsalg eller lys.

Improbattle arrangerer noen sosiale arrangementer i løpet av semesteret. Det blir også et kurs med profesjonelle improvisatører. Mange av våre improvisatører er faste medlemmer i tirsdagimpro og torsdagimpro. Generelt sett har Immaturus er stort og aktivt impromiljø!

Gruppledere:

Gunnhild Hodnekvam

Stine Revheim Svellingen

Tid: Onsdager i partallsuker kl. 18:00

Sted: Storelogen

Tirsdagsimpro

Tirsdagsimpro er gruppen som passer for både ferske og erfarne improvisatører. Du trenger ikke å ha spilt teater eller ha noen som helst erfaring med å stå på en scene. På dette kurset vil vi jobbe med grunnleggende prinsipper innen improvisasjon, som lek, spontanitet og samarbeid.

Dere vil også lære en rekke teatersportleker og andre fremgangsmåter for å improvisere frem scener sammen. Målet med denne gruppen er at alle skal føle seg litt tøffere og tryggere som improvisatører, og på veien dit skal vi også jobbe med å takle de utfordringene impro ofte byr på. Impro kan være vanskelig, men det er ikke mindre gøy av den grunn!

På Tirsdagsimpro er det lov å dumme seg ut.

Gruppeleder:

Anita Høyer Wester

Tid: Tirsdager kl. 19:00

Sted: Speilsalen

Longform Impro

I dette kurset utforsker vi improteater i eit lengre format. Det vil seie improvisasjon i ei serie av scener, og å lage eit show basert på få eller berre eit forslag heilt i byrjinga av forestillinga.

Me kjem til å jobbe med grunnleggande og vidarekomne teknikkar for å lage gode scener, og gode historier der desse scenene heng saman. Sjølv om eit av måla til kurset er å la deltakarane ta improvisasjonen sin på alvor, og utvikle scenekunsten sin, er det viktigaste å ha det gøy.

Gruppeledere:

Håvard Nyhagen Henriksen

Trond Schøyen Høgi

Tid: Torsdager kl. 19:00

Sted: Speilsalen

Skuespillerteknikk

Kjære aktører!

Vårens skuespillerteknikk vil ta for seg karakterutvikling, tekstarbeid, samspill og lytting. Og skulle dere ha noen ønsker, så ta kontakt med meg, så skal jeg se hva jeg kan finne frem av leker og øvelser. Alle er velkommen, det er ingen krav om å ha gjort teater eller lignende før.

Mine ønsker for dette semesteret er å danne et rom for læring og utvikling hvor ingenting er feil, hvor den enkelte skal få rom til å erfare i sitt eget tempo, og hvor gruppens tilstedeværelse er essensiell for hvordan kurset utvikler seg. Dere som vil være med, vil være med på å forme deres egen og andres læring og erfaringer. Det vil jeg si er en gave. Velkommen!

Gruppeleder:

Oda Holmvik Bredvold

Tid: Torsdager kl. 16:30

Sted: Nygårdsgaten 1B

Teaterpodkast

Teaternerder har endelig fått sitt eget forum; en podkast!

Immaturus og Studentradioen i Bergen har samarbeidet om ulike prosjekter i flere år. Nå har vi inngått et samarbeid om en podkast. Alle podkastene finner du på iTunes og på Studentradioens hjemmesider.

I podkasten diskuterer vi teaterforestillinger. Først drar vi ut og ser en forestilling og så går vi opp i Studentradioens helproffe radiostudio og snakker usensurert om hva vi synes. I løpet av semesteret skal vi og få inn gjester fra teatermiljøet i Bergen. Podkasten er fremdeles i en prøvefase og det er en veldig spennende tid å bli medlem på. Vi startet opp i oktober 2018. Det betyr at du kan være med å forme programmet og sørge for at podkasten blir slik du ønsker det.

Vil du vite mer? Kontakt oss på facebook Immaturus teaterpodkast eller send meg en melding. Vi har alltid lyst på flere, engasjerte medlemmer.

Gruppeleder:

Stine Revheim Svellingen