Header med illustrasjon av to personer.

Immaturus

Skrivegruppen

Skrivegruppen i Immaturus passer for deg som skriver, har lyst til å skrive eller skulle ønske at du skrev. Ser du etter et sted å dele alle tankene og tekstene du brenner inne med? Hos oss finner du en etablert gruppe skriveglade sjeler som elsker å dykke ned i tekster og bade i bokstaver.

Enten du skriver lyrikk, dramatikk, chick-flick romantikk eller spydige stikk til folk som ikke forstår hvor fantastisk du er, vil du møte likesinnede som gleder seg til neste gang akkurat du har noe å dele med oss. Vi møtes en gang i uken til et to-timers møte på kvarteret. Her får alle som møter opp dele noe de har skrevet og får tilbakemelding fra gruppen.

To ganger i semesteret kan man også levere inn og få tilbakemeldinger på lengre tekstprosjekter, kanskje har du et manus til en roman, eller et skuespill? I tillegg til de ukentlige møtene arrangeres det Poesiaften en gang i måneden. På Poesiaften får gruppens medlemmer og andre som skulle ønske det, prøve seg på scenen foran et publikum i en trygg og åpen atmosfære.

Gruppeleder:

Ida Marie Midttun

Tid: Mandager kl. 17:00

Sted: Speilsalen

Musikkteater

Har du sett Pitch Perfect? Hairspray? Eller The Book of Mormon? Det har vi og vi elsker dem. Dessverre så er det å plutselig bryte ut i sang og dans kanskje ikke det vanligste man kan gjøre midt på gata i det virkelig liv. Men syns du det er gøy å fremføre hele soubdtracket til din yndlingsmusikal i dusjen eller ta deg en liten trall på vei til byen? Hvis du syns det er like gøy som det vi syns, så bli med i Studentteateret Immaturus sin musikkteatergruppe da vel!

Musikkteater er en av Studentteateret Immaturus sine grupper, der både jenter og gutter får muligheten til å utvikle sine musikalske og teatralske evner i et sosialt og hyggelig miljø. Vi har øvinger hver torsdag fra 17:00-20:00, samt helgeseminarer gjennomgående i semesteret

Våren 2019 satte vi opp vårt første store prosjekt «Einsammen», en egenskrevet jukebox-musikal med sanger hentet fra blant annet musikalene «Chess», «Dear Evan Hansen», «Waitress» og mange flere. Med liveband, kostymer, rekvisitter og nærmere hundre tilskuere ble oppsetningen en suksess.

Kommende semester har vi en plan om et nytt musikalprosjekt, og vi søker i den forbindelse nye medlemmer! Så hvis du faktisk har lyst til å bryte ut i sang hver torsdag uten at noen ser rart på deg, hvis du vil kjenne varmen fra scenelysene og hvis du vil utforske teaterdelen av musikaler så er det akkurat DEG vi trenger! Hvis dette høres ut som noe for deg så kom på audition.

Gruppeledere:

Camilla Johannessen

Camilla Trosterud

Olav Myhre

Tid: Torsdager kl. 17:00

Sted: Storelogen

Dungeons and Dragons

Drager, heroiske kamper, store fortellinger og merkelige karakterer; velkommen til Dungeons & Dragons!

I Dungeons & Dragons-gruppen jobber vi med rollespill som grunnmur og utvikler hendelser og drama ut fra spillets regler. Det arbeides med bl.a. karakterbygging, improvisasjon, samspill mellom ulike karakterer og behandling av metainformasjon; ferdigheter som gjør seg godt på teaterscenen, men som er like relevant i andre deler av hverdagen.

Vi kommer til å tilby forskjellige grupper og forskjellige rollespill for alle slags spillere, så du er hjertelig velkommen på møte, uansett hvor erfaren du er!

Gruppeledere:

Jon Andreas Edland

Arne Campbell

Tid: Mandager og tirsdager kl. 19:00

Sted: Maos Lille Røde og Støy

Bergen Impro Battle

Bergen Improbattle er et improvisert show. Her kan alt skje! Annenhver onsdag leder to lagledere hvert sitt lag med improvisatører gjennom en hel kveld med leker og utfordringer. Lagene konkurrerer om å lage den beste scenen ut i fra et gitt tema. Ofte er det publikum som kommer med forslag til sted og tema. Og det er nettopp publikum som avgjør hvilken scene de liker best.

Det laget som har flest poeng ved kveldens slutt, vinner. Dette er en vennskapelig duell og konkurranseelementet er kun en illusjon som vi skaper for at publikum skal tro vi konkurrerer. Egentlig står samarbeid i fokus og improvisatørene hopper inn i det andre laget sine scener, dersom det behøves. Her hjelper vi hverandre.

Hvem er på scenen? Du! I Improbattle braker erfarne og ferske improvisatører sammen til en vennskapelig duell. Klokken 18 er det workshop i improvisasjon for alle som vil. Klokken 20 åpnes dørene for publikum. Vi håper alle har lyst å prøve seg på scenen en gang i løpet av semesteret, men dersom det ikke frister, er du hjertelig velkommen til å se showet. Gratis, selvfølgelig. Eller hjelpe til med billettsalg eller lys.

Improbattle arrangerer noen sosiale arrangementer i løpet av semesteret. Det blir også et kurs med profesjonelle improvisatører. Mange av våre improvisatører er faste medlemmer i tirsdagimpro og torsdagimpro. Generelt sett har Immaturus er stort og aktivt impromiljø!

Gruppledere:

Gunnhild Hodnekvam

Stine Revheim Svellingen

Tid: Onsdager i oddetallsuker. Workshop kl. 18:00. Show kl. 20:00

Sted: Storelogen

Tirsdagsimpro

Tirsdagsimpro er gruppen for deg som vil lære å finne på noe gøy ut av ingenting (noe kort fortalt). Gruppen er åpen for både nye og erfarne improvisatører, og du trenger ikke å ha sceneerfaring. Kurset vil fokusere på grunnleggende prinsipper innen improvisasjon – som spontanitet, kreativitet, mot og humor. Det vil også legges vekt på samarbeid og det å skape et godt og trygt miljø i gruppen.

Du trenger ikke å ha ambisjoner om å stå på en scene for å være med, det holder at du har lyst til å være med på leken og bli kjent med nye mennesker. Målet med gruppen er at alle skal føle seg litt tøffere og tryggere som improviatører, og jeg kan love at veien dit er fylt med latter og sprell.

Gruppeleder:

Tor Henrik Melle

Tid: Tirsdager kl. 19:00

Sted: Speilsalen

Longform Impro

Har du lyst å ta din impro eit steg lengre? Har du lyst å spela teater, men synes manus legg for mykje band på deg? Då er me gruppa for deg.

I dette kurset utforskar me improteater i eit lengre format. Det vil seie improvisasjon i ei serie av scener, for så å lage eit show basert på få eller berre eit forslag heilt i byrjinga av forestillinga. Me kjem til å jobbe med grunnleggande og vidarekomne teknikkar for å bygge karakterar, lage gode scener og saman skape dei gode historiane der desse scenene heng saman. Sjølv om eit av måla til kurset er å la deltakarane ta improvisasjonen sin på alvor og utvikle scenekunsten sin, er det viktigaste å ha det moro i lag og spele kvarandre gode.

Gruppeleder:

Trond Schøyen Høgi

Tid: Torsdager kl. 19:00

Sted: Speilsalen

Skuespillerteknikk

Kjære skuespillere!

Det er et nytt semester med et nytt tema for skuespillerteknikk! Vårens skuespillerteknikk vil ta for seg rollearbeid og tekstformiddling. Mange vil kanskje allerede nå tenke at «dette kan jeg» eller «dette er litt tørt»… Men tvert imot, man kan alltid vidreutvikkle seg og lære noe nytt. Målet vi har for semesteret er å skape en gruppe som er trygg, gøyal og med rom for utvikkling, der ingen ting er feil. Alle skal få lov til å erfare i sitt eget tempo, og vi har grovt delt semesteret inn i tre deler:

1: Ensemblearbeid og fysisk rolletolkning 2: Monologer og rolleutvikling Og til slutt 3: Dialogarbeid.

Ta med deg god konsentrasjon og positivitet så blir dette bra.

Alle er velkommen, det er ingen krav til tidligere erfaring, gruppen er nemlig perfekt for deg som liker å spille teater, utforske deg selv, og være i en god gruppe. Og velkommen skal du være, du som leser dette!

Gruppeleder:

Johanna L. Johansen og Sander Schipper

Tid: Torsdager kl. 16.30

Sted: Nygårdsgaten 1B

Lyd og Lys

Lyd og lys gruppen jobber med å lyssette og styre lyd på arrangementene til Immaturus. Du kan være med å utvikle et lysdesign til hovedproduksjon eller et mikroprosjekt, eller du kan styre lys og lyd på en åpen scene. Vi kommer til å jobbe både kreativt og teknisk med det som finnes av utstyr på kvarteret. I tillegg er det muligheter for små prosjekter/workshops der vi leker med lydspor og effekter. Du trenger ingen forkunnskaper for å bli med. Her er rom for mye lek og moro og kunstnerisk utvikling.

Vi holder hovedsakelig kurs på onsdager, før våre faste onsdagsarrangement. Dette kan variere utifra hvilke prosjekter vi ønsker å være med på, enten som gruppe eller individuelt.

Gruppeleder:

Lise Lotte Flesland

Tid: Onsdager kl. 16-18

Sted: Storelogen